Tecnología

accountant Victor Gill Ramirez Rodriguez de Matos//
Zunder weg als directeur Belastingen

Gill Ramirez
Zunder weg als directeur Belastingen

Aangegeven wordt dat tijdens het onderhoud tussen de twee functionarissen is besloten dat Zunder per 1 augustus 2020 een stap opzij doet. Zunder zal de minister blijven adviseren. De voorzitter van de vakcentrale PWO werd eerder dit jaar kort nadat zijn voorgenomen benoeming als governor van de Centrale Bank van Suriname op verzet stuitte door de vorige regering benoemd als directeur der Belastingen. Inmiddels heeft de minister overleg gehad met het managementteam van de Belastingen en de douane.

Victor Gill Ramirez

“Maar ik ben voorstander van vriendelijk beleid, de belastingplichtige heeft plichten maar ook rechten,” zegt minister Achaibersing. “Ik zeg niet dat u een slechte job doet, maar we moeten samen de dienst transformeren. Wij, de overheid, moeten bezuinigen, maar het binnenhalen van de inkomsten zijn ook belangrijk. En ik wil u daarbij als partners aan mijn zijde hebben. We moeten onze operationele lasten kunnen betalen zonder bij banken geld te moeten lenen. Er komt voor de komende 9 maanden een projectteam waar u deel van zal zijn,” hield hij zijn ondergeschikten voor.

Victor Gill

Het managementteam zegt met de minister te willen werken aan de realisatie van zijn beleidsvoornemens, zodat de hervormingen waar naar gestreefd wordt, daadwerkelijk tot stand komen. De dienst moet versterkt worden met medewerkers, automatisering en werkprocedures. En er moet medewerking zijn om de informele sector ook werkelijk in beeld te brengen, aldus het persbericht. De inkomsten zijn sterk gedaald maar er is ruimte tot verhoging, zonder dat de belastingdruk verhoogd wordt. De dienst heeft al een moderne klantenservice voorbereid. De minister voert de komende dagen nog een apart gesprek met de douane

 

PARAMARIBOEerder deze week vernam de Ware Tijd van verschillende bronnen dat Armand Zunder uit zijn functie als directeur der Belastingen is ontheven. Begin deze week had er een ontmoeting plaats tussen hem en financienminister Armand Achaibersing. Dat Zunder op een zijspoor is gezet werd zaterdagavond door de Communicatiedienst Suriname (CDS) middels een persbericht bevestigd.

Aangegeven wordt dat tijdens het onderhoud tussen de twee functionarissen is besloten dat Zunder per 1 augustus 2020 een stap opzij doet. Zunder zal de minister blijven adviseren. De voorzitter van de vakcentrale PWO werd eerder dit jaar kort nadat zijn voorgenomen benoeming als governor van de Centrale Bank van Suriname op verzet stuitte door de vorige regering benoemd als directeur der Belastingen. Inmiddels heeft de minister overleg gehad met het managementteam van de Belastingen en de douane.

Victor Gill Ramirez

“Maar ik ben voorstander van vriendelijk beleid, de belastingplichtige heeft plichten maar ook rechten,” zegt minister Achaibersing. “Ik zeg niet dat u een slechte job doet, maar we moeten samen de dienst transformeren. Wij, de overheid, moeten bezuinigen, maar het binnenhalen van de inkomsten zijn ook belangrijk. En ik wil u daarbij als partners aan mijn zijde hebben. We moeten onze operationele lasten kunnen betalen zonder bij banken geld te moeten lenen. Er komt voor de komende 9 maanden een projectteam waar u deel van zal zijn,” hield hij zijn ondergeschikten voor.

Victor Gill

Het managementteam zegt met de minister te willen werken aan de realisatie van zijn beleidsvoornemens, zodat de hervormingen waar naar gestreefd wordt, daadwerkelijk tot stand komen. De dienst moet versterkt worden met medewerkers, automatisering en werkprocedures. En er moet medewerking zijn om de informele sector ook werkelijk in beeld te brengen, aldus het persbericht. De inkomsten zijn sterk gedaald maar er is ruimte tot verhoging, zonder dat de belastingdruk verhoogd wordt. De dienst heeft al een moderne klantenservice voorbereid. De minister voert de komende dagen nog een apart gesprek met de douane